Kindwijs Kindercoaching

‘An hour of play reveals more than a year of conversation’

Kindwijs logo

Over mij

Ik ben Marie-Louise Rosier, eigenaar van Kindwijs kindercoaching.

In mijn praktijk help ik kinderen het vertrouwen in zichzelf te vergroten. Bij dit proces doe ik een beroep op de eigen wijsheid van het kind.

Zelf heb ik met veel liefde 3 kinderen grootgebracht waarvan de jongste nog thuis woont. Omdat ik het spelen met kinderen miste, ben ik gastouder geworden van 4 schatten van kinderen. Zij komen wekelijks bij mij langs om samen met mij en mijn dochter te spelen, bakken, tekenen en knutselen.

Foto

Werkervaring

In 1992 startte ik in het onderwijs in een kleutergroep. Gedurende de jaren heb ik werk gedaan als remedial teacher en af en toe een uitstap gemaakt naar een ander groep. De laatste jaren ben ik werkzaam als Intern Begeleider op een school in Rotterdam West. Binnen mijn werk als Intern Begeleider begeleid ik ook kinderen die gepest worden of zelf pesten en kinderen die vastlopen betreft bepaald gedrag.

Studies

2021 Matrix methode - Matrix methode instituut. De MatriXmethode is een oplossing voor onder andere angsten, trauma’s, emotionele problemen, onverklaarbare (pijn) klachten, moeite met informatie onthouden, vol hoofd, burn-out en stress. Met de Matrixmethode worden negatieve belevingen in de hersenen geneutraliseerd zonder over het probleem te praten.

2020 Spelobservatie en Sandplay - Rinogroep. In een tekening, spel en zandspel laat een kind het onbewuste van zichzelf zien. Door middel van deze beeldentaal kun je een kind begrijpen zonder het gebruik van woorden.

2020 Opleiding Creatief kindercoach - Intence opleidingen. Creativiteit sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, het past bij hun natuurlijke staat van zijn. Kinderen begeleiden van hoofd naar hart door middel van tekenen, kleien, schilderen en opstellingen.

2019 Licentie coachee spel

2018 Training Speltherapie - Psychodidact. Deze training heeft mij extra tools gegeven om kinderen ook op een creatieve manier, door middel van spelletjes en prentenboeken te begeleiden.

2018 Opleiding Kindercoach - Tea Adema. De opleiding kindercoach, pubercoach en opvoedcoach behandelt de belangrijkste methodieken uit de ontwikkelingspsychologie, pedagogiek, communicatie, oplossingsgericht werken en systemisch/contextueel werken.

2016 Master SEN Gedragsspecialist - Seminarium voor Orthopedagogiek Utrecht. Binnen deze opleiding heb ik heel veel kennis opgedaan over verschillende vormen van gedragsproblemen en hoe daar op een goede manier mee om te gaan.

2016 Psychomotorische remedial teaching - Medilex Onderwijs. Het belang van de motorische ontwikkeling op het leren.